AGB  ·  Datenschutz  ·  Impressum  







Anmelden
Nützliche Links
Registrieren

ACamera - winsoft

Ein Thema von danten · begonnen am 6. Mär 2018 · letzter Beitrag vom 6. Mär 2018
Antwort Antwort
danten

Registriert seit: 19. Feb 2012
Ort: Czech Republic, Prag
126 Beiträge
 
Delphi 10.1 Berlin Architect
 
#1

ACamera - winsoft

  Alt 6. Mär 2018, 18:06
Hello,
are you using an Android Camera component from Winsoft?
I need to advise how to use AutoFocus mode when shooting.

When I click the button to automatically focus the camera on the media and focus it, it saves the photo in the ACamera.TakePicture procedure.

It will surely be set in onAutoFocusMove.

Thanks for the help.
Daniel
  Mit Zitat antworten Zitat
arnof

Registriert seit: 25. Apr 2013
1.250 Beiträge
 
Delphi 10.1 Berlin Enterprise
 
#2

AW: ACamera - winsoft

  Alt 6. Mär 2018, 19:51
Hi i use TACammera in my app:

https://play.google.com/store/apps/d...re.produktscan

onAutofocus don't fire while my testings with nexus 5

The Autofocus works i take pictures while using the gyrosensor. if the phone stop moving i start scanning the pictures

Geändert von arnof ( 6. Mär 2018 um 19:54 Uhr)
  Mit Zitat antworten Zitat
danten

Registriert seit: 19. Feb 2012
Ort: Czech Republic, Prag
126 Beiträge
 
Delphi 10.1 Berlin Architect
 
#3

AW: ACamera - winsoft

  Alt 6. Mär 2018, 20:11
Thank you,
please write your code.
I use object photography, I do not use QRcode scanning.
I use:
Delphi-Quellcode:
procedure TFormMain.ButtonTakePictureClick(Sender: TObject);
begin
  ACamera.FocusMode := foAuto;
  ACamera.TakePicture;
end;

procedure TFormMain.ACameraPictureTaken(Sender: TObject; Data: TArray<System.Byte>);
begin
  TFile.WriteAllBytes(TPath.Combine(dirImages, edName.Text + '.jpg'), Data);
end;
Daniel
  Mit Zitat antworten Zitat
arnof

Registriert seit: 25. Apr 2013
1.250 Beiträge
 
Delphi 10.1 Berlin Enterprise
 
#4

AW: ACamera - winsoft

  Alt 6. Mär 2018, 21:54
in ScanBitmap is the live Picture:



Delphi-Quellcode:
procedure TFM_Scann.ACameraDataReady(Sender: TObject; var ReleaseData: Boolean);
begin


 if (Processing = 0) and (barcodescanning=0) then
  begin
    Inc(Processing);
    try
     ACamera.DataToRgba(@RgbaData[0], ACamera.PreviewRotation, ACamera.PreviewHorizMirror);
     ....


    if (ACamera.PreviewRotation = ro0) or (ACamera.PreviewRotation = ro180) then
     ACamera.UpdateBitmap(ScanBitmap, @RgbaData[0], RgbaDataWidth, RgbaDataHeight)
    else
     ACamera.UpdateBitmap(ScanBitmap, @RgbaData[0], RgbaDataHeight, RgbaDataWidth);

     ....

   finally
    Dec(Processing);
   end;


end;
  Mit Zitat antworten Zitat
arnof

Registriert seit: 25. Apr 2013
1.250 Beiträge
 
Delphi 10.1 Berlin Enterprise
 
#5

AW: ACamera - winsoft

  Alt 6. Mär 2018, 22:48
Thank you,
please write your code.
I use object photography, I do not use QRcode scanning.
I use:
Delphi-Quellcode:
procedure TFormMain.ButtonTakePictureClick(Sender: TObject);
begin
  ACamera.FocusMode := foAuto;
  ACamera.TakePicture;
end;

procedure TFormMain.ACameraPictureTaken(Sender: TObject; Data: TArray<System.Byte>);
begin
  TFile.WriteAllBytes(TPath.Combine(dirImages, edName.Text + '.jpg'), Data);
end;
Set

ACamera.FocusMode := foAuto;

before you take the picture (not a line before) .... the phone need a while to set the focus
  Mit Zitat antworten Zitat
danten

Registriert seit: 19. Feb 2012
Ort: Czech Republic, Prag
126 Beiträge
 
Delphi 10.1 Berlin Architect
 
#6

AW: ACamera - winsoft

  Alt 6. Mär 2018, 23:14
Ok, I got it solved.

Delphi-Quellcode:

procedure TFormMain.ButtonTakePictureClick(Sender: TObject);
begin
  ACamera.FocusMode := foAuto;
  ACamera.AutoFocus; // call onAutoFocus
end;

procedure TFormMain.ACameraAutoFocus(Sender: TObject; Success: Boolean);
begin
  if success = True then // when it is focused then Take Picture
  begin
    ACamera.TakePicture;
  end;
end;

procedure TFormMain.ACameraPictureTaken(Sender: TObject; Data: TArray<System.Byte>);
begin
  TFile.WriteAllBytes(TPath.Combine(dirImages, edName.Text + '.jpg'), Data);
end;
Daniel
  Mit Zitat antworten Zitat
Themen-Optionen Thema durchsuchen
Thema durchsuchen:

Erweiterte Suche
Ansicht

Forumregeln

Es ist dir nicht erlaubt, neue Themen zu verfassen.
Es ist dir nicht erlaubt, auf Beiträge zu antworten.
Es ist dir nicht erlaubt, Anhänge hochzuladen.
Es ist dir nicht erlaubt, deine Beiträge zu bearbeiten.

BB-Code ist an.
Smileys sind an.
[IMG] Code ist an.
HTML-Code ist aus.
Trackbacks are an
Pingbacks are an
Refbacks are aus

Gehe zu:

Impressum · AGB · Datenschutz · Nach oben
Alle Zeitangaben in WEZ +1. Es ist jetzt 14:32 Uhr.
Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO © 2011, Crawlability, Inc.
Delphi-PRAXiS (c) 2002 - 2023 by Daniel R. Wolf, 2024 by Thomas Breitkreuz